dimarts, 29 de juny de 2010

XIV Trofeu 2 dies dels pirineus

Un cap de setmana a tope d’orientació a terres del Bergadà, a Sant Jaume de Frontanyà.

El dissabte és el dia de la cursa de mitja distancia on a la categoria de H45 ens han preparat un mapa de 3.3 Km un desnivell de 190m. i 16 fites. Desprès de fer un descans d’una setmana per poder recuperar-me de la pubalgia, crec que arribo bastant bé físicament. La primera part de la cursa és on cometo els errors més importants de localització de les fites f2, f3 i f8. En aquest primer tram de cursa en mantinc dins del 5 primers per temps absolut. A partir de la f10 ja estic al tercer lloc i que deixaré fins a l’arribada. En temps parcials faig 3 fites en primer lloc, i 8 en tercer lloc. Al final un temps total de 54:35min. a 8:41 min. del primer classificat el Pere Bossa. Per part del company d’equip en Joan Sanchez no ha segut el seu dia amb un error important a la primera fita de més de 10 min.

A la tarda els del club organitzador ens han preparat una cursa de relleus amb un mapa a E:1/5000 i de 10 fites amb una distancia de 1.4 km. i 95 m. de desnivell. Faig equip amb en Marc Amat i la Raquel Font. Aquesta cursa va ser molt divertida pel frec a frec amb l’equip format per en Joan Sanchez, la Marta Sanchez i l’Amadeu. On al final els hi traíem 19 seg. i optem per la tercera plaça absoluta. Tarda molt orientadora i divertida.

El diumenge és el dia reina d’orientació amb la cursa de llarga distancia. El mapa de H45 és de 5.9 Km, un desnivell de 280m. i 17 fites. Només de veure el mapa ja és preveu una cursa de força temps. La màxima llarga és entre les fites 11-12 i dues de mitjanes entre les 4-5 i 7-8. Vist els consell dels veterans, opto per fer una cursa molt conservadora a efectes físics, no hem vull cremar i m’estimo més mesurar les forces fins al punt que puc permetre els luxe de remullar-me en un rierol i fer un most entre les fites 11-12. Començo tot xinoxano, amb aquest ritme hem permeto assegurar-me les fites i crec que ho aconsegueixo, ja que la primera meitat estic dins dels quatre primers amb dos fites en primer lloc i dues en segon. La segona meitat faig 2 primers, 2 tercer si un segons lloc en temps parcials, i a on a partir de la fita 13 en consolido en el tercer lloc absolut amb un temps de 1:53:22 min. i a 13:07 min. d’en Pere Bossa i més de 2 min. del company Joan Sanchez que avui l’hi a anat molt bé. Pel que fa a la classificació general de la Copa Catalana, segons en Joan saltaria de la quart lloc al segon lloc.

La propera abans de vacances serà Begur, tant dissabte tarda com el diumenge i totes dues puntuables per la copa catalana.